Koulutusinfot ja -ohjelmat, syksy 2020

Syksy 2020 TUVET-täydennyskoulutus:

Hyvinvoiva opetus- ja kasvatusalan ammattilainen moninaisissa toimintaympäristöissä

TUVET-hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama opettajankoulutuksen

kehittämishanke, joka järjestää maksutonta täydennyskoulutusta jälleen syksyllä 2020. Yhden työpäivän kestävässä, eväitä arjen tilanteisiin tarjoavassa koulutuksessa käsitellään toimintaympäristöä, lapsen tukemista erilaisissa toimintaympäristöissä, yhteisöllisyyttä ja sen osuutta toimintaympäristön muokkaamisessa sekä ammattilaisen hyvinvoinnin rakentumista moninaisissa toimintaympäristöissä.

 

Aamupäivällä käsitellään toimintaympäristöä laajana käsitteenä, konkreettisen case-esimerkin avulla sekä sitä, miten oppimisympäristö ja koulun toimintakulttuuri tukevat tulevaisuuden taitojen oppimista, millaiset ovat henkilöstön toiveet opetustiloille ja kuinka toimintakulttuurin muutoksesta selvitään. Aamupäivän osuudesta vastaavat erityispedagogiikan professori Eija Kärnä Itä-Suomen yliopistosta ja opetuksen kehittämispäällikkö, KT Raija Kattilakoski Muuramesta.

 

Iltapäivällä paneudutaan sekä luennon että osallistujien keskustelujen avulla siihen, kuinka ammattilaisen oma hyvinvointi rakentuu. Iltapäivän kouluttajana on autismikirjon ja kehitysvammapsykologian professori Elina Kontu Tampereen yliopistosta. Elina Kontu on myös Turun yliopiston varhaiserityiskasvatuksen dosentti.

 

Täydennyskoulutus järjestetään syksyllä 2020 kolmena erillisenä, samansisältöisenä webinaarina klo 9-16: keskiviikkona 11.11.2020, torstaina 19.11.2020 ja keskiviikkona 25.11.2020. Seminaari on suunnattu erityisesti opettajille, koulunkäynninohjaajille, avustajille sekä muulle koulun henkilökunnalle. Koulutukseen ovat lämpimästi tervetulleita myös alan opiskelijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.

Webinaari 11.11.2020 klo 9-16 (Zoom)

Webinaari 19.11.2020 klo 9-16 (Zoom)

Webinaari 25.11.2020 klo 9-16 (Zoom)