Ajankohtaista

14.1.2020

Kevään 2020 täydennyskoulutusten ilmoittautuminen avattu

Kevään 2020 koulutukset järjestetään maaliskuussa Kouvolassa, Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Porissa. Tervetuloa mukaan maksuttomiin koulutuksiimme! Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu täältä.

 

8.1.2020

Vaativan erityisen tuen materiaalipankki avattu

Olemme keränneet vaativan erityisen tuen teemoihin liittyvää kirjallisuutta, verkkosivuja ja oppaita materiaalipankkiin. Sivustolla voit käydä ehdottamassa tai toivomassa sisältöä. Sivustoa ylläpitää TUVET-hanke ja materiaalia hankitaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

 

8.11.2019

Kiitos kaikille syksyn 2019 täydennyskoulutuksiin osallistuneille!

Syksyn 2019 koulutuksia järjestettiin teemalla Vaativa erityinen tuki ja dialogisuus. Kouluttajina toimivat Itä-Suomen yliopiston kouluttajat. Voit käydä tutustumassa koulutusten materiaaleihin tästä linkistä.

 

22.8.2019

Suomen määräaikaisraportti vammaisyleisoikeussopimuksen täytäntöönpanosta julkaistu

Suomen ensimmäinen määräaikaisraportti vammaisten henkilöiden oikeuksista tehdyn yleissopimuksen täytäntöönpanosta on julkaistu, voit tutustua siihen täällä: https://www.ihmisoikeuskeskus.fi/?x6209145=8129747

TUVET-hanke liittyy erityisesti yleissopimuksen koulutusta koskevaan 24 artiklaan. Suomen raportissa onkin nostettu esiin sekä TUVET-hankkeen että VIP-verkoston työ vaativan erityisen tuen parissa ja opettajien täydennyskoulutus:

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella on vuonna 2018 yliopistoissa käynnistetty opettajien perus- ja täydennyskoulutuksessa vaativaan erityiseen tukeen liittyvän osaamisen vahvistamisen hanke (TUVET), joka tukee kansallisen valtakunnallisen vaativan erityisen tuen ohjaus- ja palveluverkoston toimintaa. (s.40)

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt VIP-ohjaus- ja palveluverkostoja, joiden tehtävänä on muun muassa vaativan erityisen tuen kehittäminen. Tavoitteena on vastata nykyistä joustavammin ja monipuolisemmin vaativan erityisen tuen oppilaiden ja heidän opettajiensa tarpeisiin lähikouluissa. (s. 38)

Kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman 2017–2019 yhtenä painopistealueena on perus- ja ihmisoikeuskasvatus ja -koulutus. Toimenpiteitä ovat muun muassa virkamiesten perus- ja ihmisoikeusosaamisen vahvistaminen, opettajien täydennyskoulutus, osallisuuden edistäminen koulussa ja verkkopohjaisen ihmisoikeuskasvatusmateriaalin kokoaminen. (s. 7)

 

12.8.2019

Ilmoittautuminen syksyn koulutuksiin käynnistynyt

Syksyn 2019 koulutukset järjestetään Kuopiossa, Tampereella, Vaasassa, Helsingissä ja Rovaniemellä. Tervetuloa mukaan maksuttomiin koulutuksiimme! Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu täältä.

 

25.6.2019

TUVET-verkkosivuja päivitetään

Verkkosivuja päivitetään tämän viikon aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriötä!

 

31.3.2019

Kevään 2019 koulutukset käynnistyvät

TUVET-hankkeen ensimmäiset maksuttomat täydennyskoulutukset pyörähtävät pian käyntiin viidellä eri paikkakunnalla. Huhtikuussa koulutukset järjestetään Turussa (3.4.) ja Oulussa (5.4.), toukokuussa Joensuussa (3.5.), Helsingissä (6.5.) ja Seinäjoella (7.5.). Tutustu koulutusten sisältöön koulutus-osiossamme.

 

10.1.2019

Hankkeen blogi

Tutustu hankkeen toimintaan ja tutkimuksen etenemiseen kuukausittain päivittyvästä blogistamme. Tutustu tästä blogiteksteihin.

Seuraa hanketta somessa:

Finns det svenskspråkiga barn och ungdomar, som behöver krävande särskilt stöd i Finland? Vad är det svenskspråkiga VIP-nätverksarbetet och vilka är VAATUs svenskspråkiga aktörer? Läs Misa Möllers blogg och ta reda på det: https://www.tuvet.fi/2020/02/helmikuu-2020/

Load More...