Ajankohtaista

31.12.2021

TUVET-hanke päättyy. Kiitämme lämpimästi kaikkia seuraajiamme ja koulutustemme osallistujia. Nettisivumme ovat käytettävissä vielä 5 vuotta hankkeen päättymisen jälkeen, mutta sivuja ei enää päivitetä.

Tutustu hankkeen loppuraporttiin tästä linkistä: TUVET-loppuraportti.

25.2.2021

21.4.2021 järjestetään avoin ja maksuton TUVET-hankkeen loppuseminaari. Erillistä ilmoittautumista avoimeen loppuseminaariin ei tarvita. Voit liittyä tilaisuuteen 21.4. klo 12.45 alkaen. Zoomiin mahtuu 500 ensimmäistä osallistujaa. Tutustu tarkemmin loppuseminaarin sisältöön täältä. 

1.12.2020

Kaikki TUVET-hankkeen täydennyskoulutukset on vuoden 2020 päätteeksi järjestetty. Syksyn 2020 TUVET-koulutukset järjestettiin koronavirustilanteen vuoksi verkossa ainoastaan webinaareina.

5.11.2020

TUVET-hankkeen julkaisut vaativan erityisen tuen oeptusmenetelmien kirjallisuuskatsauksista (osat 1 ja 2) on julkaistu verkkosivuillamme. Oppaat ovat maksuttomasti ladattavissa ja vapaasti käytettävissä. Oppaat löydät verkkosivujen Materiaalit-osiosta.

14.4.2020

Olemme julkaisseet TUVET-materiaalipankkiin osion etäopetus. Voit käydä kurkkaamassa materiaalipankista vinkkejä ja ohjeita etäopetuksen toteutukseen. Etäopetuksen materiaaleihin pääset tästä linkistä.

13.3.2020

HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi perumme TUVET-täydennyskoulutukset 24.-26.3.2020 paikkakunnilla Jyväskylä, Tampere ja Pori. Järjestämme kuitenkin Jyväskylän täydennyskoulutuksen streamattuna 24.3. alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Jyväskylässä ei siis järjestetä livetilaisuutta, eli ainoastaan aikataulun mukainen streamaus, jota osallistujat voivat seurata etänä.

Toivotamme streamattuun verkkolähetykseen tervetulleeksi kaikki osallistujat myös peruuntuvista Tampereen ja Porin koulutuksista. Streamauksesta tehdään aiemmasta tiedosta poiketen tallenne, joka on tarjolla kaikille Tampereen ja Porin koulutuksiin ilmoittautuneille. Tallenne tulee katsottavaksi mahdollisimman pian Jyväskylän verkkolähetyksen jälkeen ja ilmoitamme siitä sähköpostitse ilmoittautuneille.

Ilmoittautumisaika etäyhteydellä järjestettävään koulutukseen on pidennetty, ja se päättyy su 22.3.2020. Ennen koulutusta saat vahvistuskirjeen, joka sisältää etäyhteyslinkin ohjeineen sekä hankkeemme vapaaehtoisen tutkimuskyselyn.

14.1.2020

Kevään 2020 täydennyskoulutusten ilmoittautuminen avattu

Kevään 2020 koulutukset järjestetään maaliskuussa Kouvolassa, Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Porissa. Tervetuloa mukaan maksuttomiin koulutuksiimme! Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu täältä.

8.1.2020

Vaativan erityisen tuen materiaalipankki avattu

Olemme keränneet vaativan erityisen tuen teemoihin liittyvää kirjallisuutta, verkkosivuja ja oppaita materiaalipankkiin. Sivustolla voit käydä ehdottamassa tai toivomassa sisältöä. Sivustoa ylläpitää TUVET-hanke ja materiaalia hankitaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

8.11.2019

Kiitos kaikille syksyn 2019 täydennyskoulutuksiin osallistuneille!

Syksyn 2019 koulutuksia järjestettiin teemalla Vaativa erityinen tuki ja dialogisuus. Kouluttajina toimivat Itä-Suomen yliopiston kouluttajat. Voit käydä tutustumassa koulutusten materiaaleihin tästä linkistä.

22.8.2019

Suomen määräaikaisraportti vammaisyleisoikeussopimuksen täytäntöönpanosta julkaistu

Suomen ensimmäinen määräaikaisraportti vammaisten henkilöiden oikeuksista tehdyn yleissopimuksen täytäntöönpanosta on julkaistu, voit tutustua siihen täällä: https://www.ihmisoikeuskeskus.fi/?x6209145=8129747

TUVET-hanke liittyy erityisesti yleissopimuksen koulutusta koskevaan 24 artiklaan. Suomen raportissa onkin nostettu esiin sekä TUVET-hankkeen että VIP-verkoston työ vaativan erityisen tuen parissa ja opettajien täydennyskoulutus:

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella on vuonna 2018 yliopistoissa käynnistetty opettajien perus- ja täydennyskoulutuksessa vaativaan erityiseen tukeen liittyvän osaamisen vahvistamisen hanke (TUVET), joka tukee kansallisen valtakunnallisen vaativan erityisen tuen ohjaus- ja palveluverkoston toimintaa. (s.40)

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt VIP-ohjaus- ja palveluverkostoja, joiden tehtävänä on muun muassa vaativan erityisen tuen kehittäminen. Tavoitteena on vastata nykyistä joustavammin ja monipuolisemmin vaativan erityisen tuen oppilaiden ja heidän opettajiensa tarpeisiin lähikouluissa. (s. 38)

Kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman 2017–2019 yhtenä painopistealueena on perus- ja ihmisoikeuskasvatus ja -koulutus. Toimenpiteitä ovat muun muassa virkamiesten perus- ja ihmisoikeusosaamisen vahvistaminen, opettajien täydennyskoulutus, osallisuuden edistäminen koulussa ja verkkopohjaisen ihmisoikeuskasvatusmateriaalin kokoaminen. (s. 7)

12.8.2019

Ilmoittautuminen syksyn koulutuksiin käynnistynyt

Syksyn 2019 koulutukset järjestetään Kuopiossa, Tampereella, Vaasassa, Helsingissä ja Rovaniemellä. Tervetuloa mukaan maksuttomiin koulutuksiimme! Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu täältä.

25.6.2019

TUVET-verkkosivuja päivitetään

Verkkosivuja päivitetään tämän viikon aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriötä!

31.3.2019

Kevään 2019 koulutukset käynnistyvät

TUVET-hankkeen ensimmäiset maksuttomat täydennyskoulutukset pyörähtävät pian käyntiin viidellä eri paikkakunnalla. Huhtikuussa koulutukset järjestetään Turussa (3.4.) ja Oulussa (5.4.), toukokuussa Joensuussa (3.5.), Helsingissä (6.5.) ja Seinäjoella (7.5.). Tutustu koulutusten sisältöön koulutus-osiossamme.

10.1.2019

Hankkeen blogi

Tutustu hankkeen toimintaan ja tutkimuksen etenemiseen kuukausittain päivittyvästä blogistamme. Tutustu tästä blogiteksteihin.