Ajankohtaista

22.8.2019

Suomen määräaikaisraportti vammaisyleisoikeussopimuksen täytäntöönpanosta julkaistu

Suomen ensimmäinen määräaikaisraportti vammaisten henkilöiden oikeuksista tehdyn yleissopimuksen täytäntöönpanosta on julkaistu, voit tutustua siihen täällä: https://www.ihmisoikeuskeskus.fi/?x6209145=8129747

TUVET-hanke liittyy erityisesti yleissopimuksen koulutusta koskevaan 24 artiklaan. Suomen raportissa onkin nostettu esiin sekä TUVET-hankkeen että VIP-verkoston työ vaativan erityisen tuen parissa ja opettajien täydennyskoulutus:

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella on vuonna 2018 yliopistoissa käynnistetty opettajien perus- ja täydennyskoulutuksessa vaativaan erityiseen tukeen liittyvän osaamisen vahvistamisen hanke (TUVET), joka tukee kansallisen valtakunnallisen vaativan erityisen tuen ohjaus- ja palveluverkoston toimintaa. (s.40)

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt VIP-ohjaus- ja palveluverkostoja, joiden tehtävänä on muun muassa vaativan erityisen tuen kehittäminen. Tavoitteena on vastata nykyistä joustavammin ja monipuolisemmin vaativan erityisen tuen oppilaiden ja heidän opettajiensa tarpeisiin lähikouluissa. (s. 38)

Kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman 2017–2019 yhtenä painopistealueena on perus- ja ihmisoikeuskasvatus ja -koulutus. Toimenpiteitä ovat muun muassa virkamiesten perus- ja ihmisoikeusosaamisen vahvistaminen, opettajien täydennyskoulutus, osallisuuden edistäminen koulussa ja verkkopohjaisen ihmisoikeuskasvatusmateriaalin kokoaminen. (s. 7)

 

12.8.2019

Ilmoittautuminen syksyn koulutuksiin käynnistynyt

Syksyn 2019 koulutukset järjestetään Kuopiossa, Tampereella, Vaasassa, Helsingissä ja Rovaniemellä. Tervetuloa mukaan maksuttomiin koulutuksiimme! Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu täältä.

 

25.6.2019

TUVET-verkkosivuja päivitetään

Verkkosivuja päivitetään tämän viikon aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriötä!

 

31.3.2019

Kevään 2019 koulutukset käynnistyvät

TUVET-hankkeen ensimmäiset maksuttomat täydennyskoulutukset pyörähtävät pian käyntiin viidellä eri paikkakunnalla. Huhtikuussa koulutukset järjestetään Turussa (3.4.) ja Oulussa (5.4.), toukokuussa Joensuussa (3.5.), Helsingissä (6.5.) ja Seinäjoella (7.5.). Tutustu koulutusten sisältöön koulutus-osiossamme.

 

10.1.2019

Hankkeen blogi

Tutustu hankkeen toimintaan ja tutkimuksen etenemiseen kuukausittain päivittyvästä blogistamme. Tutustu tästä blogiteksteihin.

 

Seuraa hanketta somessa:

Vammaisfoorumin ja @FIN_NHRI tuoreen selvityksen mukaan vammaisten lasten ja nuorten oikeudet toteutuvat puutteellisesti esim. osallisuuden, koulutuksen, yhdenvertaisuuden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta #vammaistenpäivä #lapsenoikeudet https://www.jaatinen.info/uutiset/vammaisfoorumin-selvitys-vammaisten/

TUVET mukana VIP-verkoston TYKS-alueen verkostopäivässä Tampereella. Esittelimme hankkeen ajankohtaisia kuulumisia alueellisille toimijoille ja kuulimme ajatuksia TYKS-alueelta. #vaativaerityinentuki

Load More...