Koulutus

Tervetuloa osallistumaan TUVET-hankkeen maksuttomiin täydennyskoulutuksiin!

Ilmoittautuminen syksyn 2019 täydennyskoulutuksiin on päättynyt. Tulossa koulutukseen? Löydät koulutuspäivän tarkemmat infot ja ohjelman täältä.

Syksyn 2019 täydennyskoulutus järjestetään Kuopiossa, Tampereella, Vaasassa, Helsingissä ja Rovaniemellä. Koulutuksen aiheena on ”Dialogisuus ja vaativa erityinen tuki”. Koulutukseen osallistuminen on kaikille avoin ja maksuton.

Täydennyskoulutuspäivän aamupäivän osuudessa avataan ensin tarkemmin vaativan erityisen tuen käsitettä sekä käsitellään moniammatillisuutta, monitoimijaisuutta ja monialaisuutta sekä dialogisuutta pedagogisena keinona. Aamupäivän osuudesta vastaavat erityispedagogiikan yliopistonlehtori, KT, Aino Äikäs, projektitutkija, KM, Mirva Poikola ja projektitutkija, KM, Merja Mannerkoski.

Täydennyskoulutuksen iltapäiväosuus tarjoaa luentojen sekä yhteisen työskentelyn avulla tietoa dialogisuudesta työmenetelmänä ja dialogista vuorovaikutusta edistävistä tekijöistä. Iltapäivällä kuullaan sosiaalityön yliopistonlehtori, YTT, Kaarina Mönkkösen videoalustus Dialogisuus hyvä sana, mutta vaativa laji, jossa hän käsittelee vuorovaikutusosaamista oppilaan toimijuuden tukemisessa, dialogisuutta kommunikaationa ja suhteena sekä dialogisuutta yhteisössä. Aiheesta jatkaa ja sitä syventää yliopisto-opettaja, KM, Anniina Kämäräinen, joka viimeistelee aihetta sivuavaa väitöskirjaansa. Yhteisen työskentelyn aikana käsitellään dialogisuutta ja sen merkitystä vuorovaikutuksen rakentumisessa aitoja vuorovaikutustilanteita tarkastellen. Niiden pohjalta keskustellaan dialogisuutta edistävistä tekijöistä pedagogisissa ja kasvatuksellisissa vuorovaikutustilanteissa.

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki lasten ja nuorten kanssa työskentelevät (vaativan erityisen tuen) moniammatilliset toimijat.

Koulutusmarkkinoinnissa teemme yhteistyötä mm. seuraavien tahojen kanssa: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Itä-Suomen aluehallintovirasto

KOULUTUSPAIKAT:

Kuopio 29.10. klo 9-16, 100 paikkaa (ilmoittautuminen päättynyt)

Koulutuspaikka: Itä-Suomen yliopisto, Canthia, Yliopistonranta 1 C (Kuopio)

Tampere 30.10. klo 9-16, 200 paikkaa (ilmoittautuminen päättynyt)

Koulutuspaikka: Tampereen seudun työväenopisto, Sammonkatu 2 (Tampere)

Yhteistyössä:

LSS AVI logo

 

 

Vaasa 31.10. klo 9-16, 110 paikkaa (ilmoittautuminen päättynyt)

Koulutuspaikka: Valtion virastotalo, Wolffintie 35 (Vaasa)

Yhteistyössä:

LSS AVI logo

 

 

Helsinki 6.11. klo 9-16, 230 paikkaa (ilmoittautuminen päättynyt)

Koulutuspaikka: Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimipiste, Teollisuuskatu 23 A1 (Helsinki)

Yhteistyössä: Helsingin kaupunki

Rovaniemi 7.11. klo 9-16, 300 paikkaa (ilmoittautuminen päättynyt)

Koulutuspaikka: Lapin yliopisto, Fellman-sali, Yliopistonkatu 8, C-siipi (Rovaniemi)

TUVET koulutukset syksy 2019